Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Baharat-gehaktballetjes in tomatensaus met raapsteelstamppot

Varken

  • Totale tijd minuten
VEGAN Baharatballetjes tomatensaus raapsteelstampot | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1200 gram Frieslander aardappels
  • 2 el peterselie
  • 400 gram varkensgehakt baharat-kurkuma
  • 1 stuks rode ui
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks sinaasappel
  • 1.5 blik tomatenstukjes
  • 1 bosje raapsteel

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • klont boter
  • scheut melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook in ca. 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
  2. Hak de peterselie fijn. Meng door het gehakt en draai 3 balletjes p.p.. Het is al gekruid met baharat, kurkuma en zout.
  3. Bak de balletjes rondom aan in wat olie in een wok- of hapjespan. Snipper de ui. Haal de balletjes met en schuimspaan uit de pan (ze hoeven nog niet gaar te zijn) en zet even weg. Fruit de ui zachtjes in het vet en knijp de knoflook erbij. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes van ca. 1.5 cm. Voeg bij de ui en bak even mee.
  4. Voeg de tomatenstukjes toe en doe de balletjes weer terug. Snij de sinaasappel in plakjes er leg in de saus. Dek af en laat 8-10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwijder de worteltjes (niet de steeltjes) van de rapsteel, hou een paar blaadjes apart voor bij de pulled chicken. Hak de rest grof en was met behulp van een slacentrifuge.
  6. Stamp de aardappels fijn met een flinke klont boter en melk en roer de raapsteel erdoorheen terwijl je de pan op een laag vuurtje laat staan. Zo slinkt de raapsteeleen beetje. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de raapsteelstamppot met de gehaktballetjes in tomatensaus.
  8. Goed om te weten: Het gehakt is al gezout en gekruid met 1.5 el baharatkruiden en 0.25 el kurkuma bij 4p.