Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aziatische risotto met schelvisfilet, gele paprika, paksoi en koriander

Vis

  • Totale tijd minuten
Aziatische risotto met schelvisfilet | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 1 el gember
  • 1 stuks gele paprika
  • 300 gram Blue Japon rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bosje koriander
  • 1 stuks paksoi
  • 4 filets schelvis

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • 2 blokje (voor 500 ml water) (vis)bouillon
  • kneepje citroen- of limoensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een grote afdekbare koekenpan of wok. Snipper de rode ui en fruit zachtjes met een snuf zout. Schil en rasp de gember en hak de helft(!) van de knoflook fijn, fruit mee.
  2. Bereid de bouillon voor.
  3. Snij de paprika in stukjes. Voeg bij de ui, samen met de rijst. Schep om tot de korrels glazig zijn. Blus af met een kneepje citroensap (of limoensap als je dat in huis hebt). Voeg de kokosmelk en ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
  4. Hak de koriander fijn, hou apart.
  5. Snij het wit van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan en bak het wit ca. 5 minuten. Hak de rest van de knoflook fijn. Voeg op het laatst het blad en de knoflook toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper, zout en nog een kneepje citroen of limoensap. Haal uit de pan en hou warm.
  6. Veeg de pan schoon en verwarm boter en wat olie. Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Bak, als de boter wat bruin is en gestopt met schuimen, de vis ca. 4 minuten op de huid en draai op het laatst nog twee minuutjes om.
  7. Serveer de risotto op een bedje van paksoi, leg de vis erop en garneer met de koriander.
  8. Lekker met wat geroosterde pinda’s of cashewnoten als je dat toevallig in huis hebt.