Aziatische buikspek met zoetzure komkommer
Varken
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks komkommer
- 2 stuks sjalot
- 400 gram buikspek (voorgegaard)
In Huis
- 0.5 stuks rode peper
- 50 ml azijn
- 100 ml water
- 1 el suiker
- 100 gram gemberwortel
- 4 teentjes knoflook
- 50 ml sojasaus
- 100 ml ketjap manis
- klont boter om te bakken
Recept stappen
- NB: Als je tijd hebt is het lekker om de komkommer al eerder te maken (bijvoorbeeld een dag). Dan trekt de smaak goed in de komkommers.
- Snij de komkommer in halve maantjes en de rode peper in kleine stukjes. Meng samen met de azijn, water en suiker. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- Schil de gemberwortel en hak fijn. Snipper de sjalotten erg fijn. Meng alles samen me de geperste knoflooktenen, sojasaus en ketjap. Voeg eventueel nog wat rode peper toe als je van pittig houdt.
- Smeer het buikspek ruim in met de marinade en laat minimaal een uur intrekken in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Verwarm een klont boter in een koekenpan en bak de buikspek om en om eventjes aan, zodat er een mooi krokant laagje ontstaat.
- Leg het gemarineerde spek in een braadslee. Rooster ca. 15 minuten in de oven zodat het geheel mooi warm is.
- Serveer de gemarineerde buikspek samen met de zoetzure komkommer.