Auberginestoof met tomaten, ei, Nieuw Zeelandse spinazie en rijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Volkoren rijst
- 6 stuk(s) Eieren
- 2 stuk(s) Aubergine
- 300 g Knolselderij
- 1 pot(je) Specerijenmengsel
- 1 blikje(s) Tomatenpuree
- 6 stuk(s) Tomaten
- 1 blikje(s) Kokosmelk
- 800 g Nieuw-Zeelandse spinazie
In Huis
- 2 teen Knoflook
- om te bakken Olie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- In het specerijenmengsel zit: ½ tl komijnzaad, ½ tl mosterdzaad, ½ tl korianderzaad, 1 tl kurkuma, 1 tl kerriepoeder.
- 1. Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml gezouten water pp. Kook zachtjes gaar in 35 minuten.
- 2. Zet een pan water op om de eitjes in gaar te koken (8 minuten).
- 3. Snij de aubergine in blokjes en bestrooi met wat zout. Zet even weg. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes, max 1 cm (dat is echt lekkerder!). Hak de knoflook fijn.
- 4. Dep de aubergineblokjes droog met wat keukenpapier. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergineblokjes totdat ze beginnen te bruinen. Voeg dan de specerijen en knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook een minuutje mee.
- 5. Voeg de knolselderij toe aan de tomatenpuree. Bak even aan terwijl je de tomaten in stukjes snijdt.
- 6. Voeg de tomaten toe, roerbak even mee en voeg dan de kokosmelk erbij. Laat 15 minuten sudderen totdat alle groenten gaar zijn.
- 7. Pel de eieren. Duw ze voorzichtig kopje onder in de saus en laat de laatste 5 minuten mee pruttelen.
- 8. Haal de Nieuw Zeelandse spinazie van de stelen. De kleine dunne steeltjes kan je eten, de dikkere zijn niet zo lekker. Voeg de spinazie bij de curry en laat even slinken. Serveer direct met de rijst.
- <br>Let op: Je hebt twee keer knolselderij en tomaten nodig deze week.