Auberginespread met stokbrood
Vegetarisch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks ciabatta
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl paprikapoeder gerookt
- 1 tl paprikapoeder
- 0.75 tl zout
- 1 teen knoflook
- 1 el balsamicoazijn
- kneep citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Hak de ui grof. Snij de aubergine in stukjes van 1,5 cm. Meng in een ovenschaal met flink olie, het gerookte paprikapoeder, de paprikapoeder, zout en peper. Laat in ca. 35 minuten gaar en zacht worden in de oven.
- Maak een spread van de aubergine, ui, knoflook, balsamicoazijn en een kneep citroensap in de hakmolen of keukenmachine. Check op zout en peper.
- Snij de ciabatta in plakjes en serveer samen met de dip.