Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Auberginespread

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Auberginespread | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks zoete ui
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks volkoren zadenbrood

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook (in de schil)
  • 2 tl paprikapoeder (mix van gerookt en mild)
  • 1 el balsamicoazijn
  • kneep citroensap
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de witte ui grof. Snij de aubergine in stukjes van 1,5 cm. Meng de ui, de knoflook in de schil en alle aubergine in een ovenschaal of braadslee met flink olie, het paprikapoeder (liefst half gerookt en half mild als je in huis hebt), zout en peper. Laat in 25-30 minuten gaar en zacht worden in de oven.
  3. Bak het brood in 8-10 minuten knapperig in de oven.
  4. Maak, in de hakholen of keukenmachine, een spread van de aubergine, ui, knoflook (even uit het schilletje halen), balsamicoazijn en een kneep citroensap. Er mogen nog wat grove stukken inzitten, dat vonden wij juist lekker! Breng op smaak met zout, peper en een scheut olijfolie extra vierge.