Aubergines uit de oven met geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Aubergine
- 1 stuk(s) Rode paprika
- 400 g Amsoi
- 1 stuk(s) Uien
- naar smaak Geitenkaas
In Huis
- 3 teentje(s) Knoflook
- 2 el Schil van ingelegde citroen
- 2 tl Komijnpoeder
- 3 tl Korianderpoeder
- 1 tl Chilipoeder
- 1 tl Paprikapoeder
- 120 ml Olijfolie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Hak 2 teentjes knoflook en de ingelegde citroen zeer fijn en vermeng met de komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, 100 ml olijfolie en 1/2 tl zout.
- Halveer de aubergines. Snijd het vlees diagonaal in zodat je ruitjes krijgt. Snijd niet door tot op het vel. Besmeer de aubergine helften ruim met de marinade.
- Zet ze in een ovenschaal met de snijkanten naar boven en bak ca. 40 minuten in de oven tot ze helemaal zacht zijn.
- Snij de paprika open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in hele dunne reepjes. Snij de amsoi in reepjes en snipper de ui.
- Bereid de amsoi. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de paprika toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de amsoi toe en smoor nog ca. 7 minuten.
- Haal de aubergines uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Schep de amsoi erop en verbrokkel er wat geitenkaas over.
- Wijnsuggestie:Picpoul de Pinet - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk)
- <br>Tip: combineert goed met Marokkaans gekruide drumsticks en een bulgursalade.