Aubergines gevuld met lamsgehakt uit de oven
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 uien
- 2 aubergines
- 1 bosje krulpeterselie
- 400 gram lamsgehakt
In Huis
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 2 tl komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 el kaneel
- 50 g pijnboompitten
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 150 ml water
- 1 el citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220° C.
- Snij de aubergines in de lengte doormidden. Bestrijk het vruchtvlees met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet met de snijkanten naar boven in een ovenschaal. Rooster in 20 minuten goudbruin in het midden van de oven. Haal ze er vervolgens uit en laat iets afkoelen.
- Maak de vulling terwijl de aubergine in de oven staat. Vermeng de komijn, paprikapoeder, kaneel en chilipoeder. Snipper de ui. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie en bak hierin de ui en de helft van het kruidenmengsel zachtjes 10 minuten aan. Hak de peterselie fijn. Voeg het gehakt, de pijnboompitten, peterselie, tomatenpuree, suiker, zout en peper toe. Roerbak enkele minuten totdat het gehakt gaar is.
- Draai de oven terug naar 190 graden. Doe de andere helft van het kruidenmengsel in een kom en doe het water, citroensap, de suiker en wat zout erbij. Meng goed en schenk het in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat nog 1 uur garen in de oven.
- Schep in de tussentijd twee keer het vocht over de aubergines heen. Serveer met een beetje gekookte rijst of couscous en een eenvoudige salade.