Auberginelasagne met ciabatta en little gem
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks banaansjalot
- 400 gram lams-kalfsgehakt
- 100 gram Hollandse 'feta'
- 8 sneetjes ciabatta
- 4 stuks little gem
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- 6 el olijfolie
- 2 tl (gedroogde) oregano
- 20 gram verse basilicum
- 500 ml passata
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- olijfolie om te bakken
- naar smaak vinaigrette
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Pers de helft van de knoflook en meng met olijfolie, peper, zout en de helft van de oregano. Snij de aubergines schuin in dunne ovale plakken. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de plakken met de kruidenolie en bak in porties goudbruin terwijl je ondertussen verder gaat met de saus.
- Snipper de sjalot en hak de andere helft van de knoflook fijn. Fruit beide aan in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Pluk de blaadjes van de basilicum. Bak het lams-kalfsgehakt mee tot dit gaar is. Voeg de passata, de gedroogde chilivlokken, de andere helft van de oregano en de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij/verkruimel de feta in kleine blokjes.
- Vet een ovenschaal in. In principe (afhankelijk van de schaal) kun je drie lagen maken. Begin met een laagje tomatensaus. Verdeel daarover een paar plakjes gegrilde aubergine. Strooi wat feta over de aubergine en herhaal de voorgaande stappen. Ga net zo lang door totdat alles op is. Beleg tot slot met de rest van de feta en eventueel wat mozzarella of andere geraspte kaas naar keuze.
- Bak de lasagne in 10 minuten af. Leg de ciabatta's er 6-8 minuten bij.
- Was de little gem, snij deze in stukken en meng met een simpele vinaigrette naar smaak. Garneer met wat zout en peper en de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer de auberginelasagne met de little gem en de ciabatta.