Auberginecurry met santen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) aubergine
- 1 stuk(s) ui
- 4 takjes koriander
In Huis
- 100 ml zonnebloemolie
- 6 teentje(s) knoflook
- 1 el kurkumapoeder
- 2 el korianderpoeder
- 1 el komijnpoeder
- 2 tl sambal
- 1 el bruine suiker
- 250 ml groentebouillon
- 1 Blok santen
- 2 stengel(s) sereh
- 300 g rijst
Recept stappen
- Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.
- Verhit een beetje van de zonnebloemolie in een grote pan met dikke bodem. Bak in porties de aubergines om en om bruin. Leg op een schaal.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg weer een beetje olie aan de pan en bak de ui zachtjes 5 minuten aan.
- Voeg de knoflook, kurkumapoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en sambal toe en roerbak 2 minuten mee.
- Voeg de gebakken aubergine en de palmsuiker toe. Schenk de bouillon er bij en voeg de santen toe.
- Snijd het dikke gedeelte van de sereh in en stop tussen de aubergine. Breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken. Roer af en toe los.
- Bereid in de tussentijd de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Haal de sereh uit de curry.
- Serveer de curry met de rijst en bestrooi met wat korianderblaadjes.