Aubergine-paddenstoelenstoof met volkorenrijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram volkoren rijst
- 0.5 blokje paddestoelenbouillon
- 2 ui
- 50 gram peen
- 5 gram tijm
- 400 gram kastanjechampignons
- 2 aubergine
- 20 gram peterselie
In Huis
- 250 ml kokend water
- om te bakken olie
- 2 teentjes knoflook
- 2 el bloem
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan met water op voor de rijst en de waterkoker aan voor de bouillon (250 ml met 0,5 bouillonblokje bij 4p).
- Snij de ui in ringen. Verhit wat olie in de stoofpan. Voeg de ui toe en stoof 5 minuten. Schil de peen en snij in plakjes. Voeg toe en bak 5 minuten mee. Hak intussen de knoflook en ris de tijm.
- Kook intussen de rijst gaar in 30 minuten.
- Roer knoflook, tijm en bloem door het groentemengsel. Voeg de paddenstoelenbouillon toe en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Snij intussen de champignons in plakjes en de aubergine en portobello in blokjes van ca. 2 cm. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak de portobello, champignons en aubergine 5 minuten. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg het paddenstoelen-auberginemengsel toe aan de stoofpan. Roer goed en laat nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Snij intussen de peterselie fijn en roer een deel door de stoof.
- Schep voor het serveren de stoofschotel en de rijst in diepe kommen en bestrooi met de rest van de peterselie.