Aubergine met tomaatjes, peterselie en Waterlantse rauwe ham
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 aubergine
- 10 gram peterselie
- 300 gram cherrytomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram Waterlantse rauwe ham
In Huis
- 2 el olijfolie om te bakken
- olijfolie (om in te vetten)
- 3 el rode wijnazijn
Recept stappen
- Snij de aubergine in ronde plakken van ca. 3 mm dik. Leg op keukenpapier en bestrooi met zeezout. Laat 15 minuten intrekken. Zo verliest de aubergine wat bitter sap.
- Verhit de olijfilie in een koekenpan. Hak de peterselie fijn. Halveer de cherrytomaatjes en bak zachtjes aan in de hete olie. Snij de knoflook in plakjes en bak zachtjes mee. Voeg de peterselie toe. Laat in totaal ca. 15 minuten zachtjes stoven. Er zal dan een beetje een kleverige saus ontstaan. Zorg wel dat de tomaatjes hun vorm blijven behouden en roer niet te veel.
- Dep de aubergines met keukenpapier zodat je wat zout en vocht verwijdert. Kwast in met wat olie en bak om en om bruin in een hete koekenpan. Leg op een schaal en sprenkel er de azijn over.
- Schep de tomaatjes en de saus in kleine schepjes erop en bestrooi met wat peper en de peterselie. Verdeel over 4 borden en leg er de plakjes rauwe ham naast.
- Maak er een complete maaltijd van door dit gerecht te combineren met aardappelen uit de oven of gebakken aardappelen.