Atjar van paprika
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) groene paprika
- 1 stuk(s) gele paprika
- 1 stuk(s) rode Spaanse peper
In Huis
- 200 g witte kool
- 4 el plantaardige olie
- 3 el azijn
- 3 el suiker
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Snij de paprika's open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes. Snij de peper in ringetjes en ontdoe van het zaad. Snij de witte kool fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paprika’s en Spaanse peper 2 minuten aan. Schep uit de pan. Bak in dezelfde olie de kool 3 minuten. Voeg dan de paprikareepjes, Spaanse peper, azijn en suiker toe. Roerbak nog een 1/2 minuut en laat helemaal afkoelen.
- Wijnsuggestie:Viognier - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk) of Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)
- <br>Tip: lekker met rijst en sambaleieren.