Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aspergesoep

Voorgerecht, Lunch

  • Totale tijd minuten
Aspergesoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram soepasperges
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks Bildtstar aardappelen

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokjes (let op!) groentebouillon
  • boter en olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor in een pan. Schil de asperges grondig en doe de schillen en een klont boter bij de bouillon. Breng aan de kook en zet het vuur zacht. Snij de asperges in stukjes.
  2. Snipper de ui en fruit in boter in een soeppan glazig. Schil het aardappeltje (ca. 100 gram bij 4p) en snij in stukjes. Voeg toe, samen met de aspergestukjes. Giet de bouillon door een zeef bij de asperges. Kook gaar in ca. 10 minuten.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Let op: kijk naar de verhouding water en bouillonblokje op de verpakking, dit kan per soort verschillen.