Aspergesalade met hamfrittata
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram asperges
- 150 gram beenham
- 1 el vlierbloesemazijn
- 6 eieren
In Huis
- 1 el dragon
- 40 g Parmezaanse kaas
- 2 el bieslook
- 3 el olijfolie
- 25 g boter
Recept stappen
- Zet alvast een pan met water op het vuur voor de asperges. Schil de asperges met een eenvoudige dunschiller van boven naar beneden. Hou het kopje vast en schil ze zorgvuldig. Snij de onderkant van de stelen eraf (max 1,5 cm). Kook de asperges in 7 a 10 minuten gaar. Laat ze schrikken onder de koude kraan om zo het gaarproces te stoppen.
- Hak de dragon fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
- Maak een dressing van olijfolie, azijn, dragon, peper en zout, doe die over de nog warme asperges en bestrooi dan met de Parmezaanse kaas.
- Hak wat bieslook fijn. Snij de ham in reepjes.
- Maak dan de hamfrittata: klop de eieren los met de bieslook, de ham, peper en zout. Smelt de boter in een goede koekenpan en giet als de boter zacht is het eimengsel erin. Als de rand iets begint te stollen draai je het vuur laag en leg je een deksel op de pan. Zo wordt de frittata zacht en romig. Als de bovenkant bijna droog is klap je hem dubbel zodat hij van binnen nog een klein beetje zacht is.
- Serveer de frittata met de aspergesalade.