Asperges uit de oven met citroentahinsaus, krieltjes en gestampt ei
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1.4 kilo asperges
- 600 gram krieltjes
- 4 stuks ei
- 3 el citroensap
- 6 el tahin
- 2 el kappertjes
- 100 gram rucola
In Huis
- om te bakken (milde) olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de harde kontjes (1-2 cm). Leg de asperges in een grote ovenschaal en besprenkel met wat olie, peper en zout. Bak ca. 30 min in de oven tot ze gaar zijn.
- Was de krieltjes schoon en halveer grote exemplaren. Leg in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif bij de asperges in de oven en bak gaar in 20-25 min (schep halverwege even om!).
- Zet water op voor de eieren en kook ze hard in 7 à 8 min.
- Maak de citroentahinsaus (let op, je hebt citroenrasp nodig van dezelfde citroen voor de pasta!). Pers de aangegeven hoeveelheid sap in een kommetje en pers de knoflook erbij. Voeg de tahin en olijfolie extra vierge toe en mix tot een glad geheel. Verdun evt. met een beetje heet water. Breng op smaak met peper en zout. Lijkt de saus een beetje te schiften? Geen paniek! Voeg nog wat heet (!) water toe en klop goed door.
- Pel en stamp de eieren. Voeg de kappertjes toe.
- Check of de asperges en krieltjes gaar zijn en haal uit de oven. Leg op ieder bord een bedje van rucola en verdeel de asperges en de gebakken krieltjes. Garneer de asperges met citroentahinsaus, gestampt ei, kappertjes en peper uit de molen.