Asperge-ricotta quiche
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram witte soepasperges
- 4 el peterselie
- 250 gram ricotta
- 100 gram Alde Fryske kaas
In Huis
- 300 gram bloem
- 150 gram boter
- 15 ml olijfolie (extra vierge)
- 4 stuks eieren
- 1 eierdooier
- 1 rasp van citroen
- snufje nootmuskaat
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng bloem, boter, 1 heel ei en 1 dooier, olie, zout en peper. Kneed tot een soepel deeg. Doe in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast (je kunt ook gewoon hartig taartdeeg kopen).
- Schil de asperges en verwijder harde delen van de onderkant. Kook de asperges gaar in ca. 8 minuten. Laat goed uitlekken.
- Meng de ricotta, de rest van de eieren, de citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vet een bakvorm in. Rol het deeg uit en beleg hiermee de bakvorm.
- Leg de asperges in de schaal en verdeel het ricottamengsel er over. Bestrooi met de peterselie. Bak ca. 15 minuten in het midden van de oven. Laat een beetje afkoelen en serveer.
- Tip: maak er een complete maaltijd van door te combineren met de vega Caesarsalad uit het derde recept van dit boekje.