Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Arroz de marisco

Vis

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 4 filet(s) Meerval
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 2 stuk(s) Rode paprika

In Huis

  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 glas Witte wijn
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 2 el Tomatenpuree
  • 2 blokje(s) Visbouillon
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 4 takje(s) Koriander
  • 300 g Arborio rijst
  • druppel(s) Tabasco
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de vis onder koud stromend water. Snij in grote stukken.
  2. Snipper de knoflook en sjalotten. Snij de paprika in stukken.
  3. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de sjalot, knoflook, paprika en het laurierblad zachtjes aan.
  4. Roer de tomatenpuree er door en bak mee tot deze zoet begint de ruiken.
  5. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en kook ca. 12 minuten. Roer regelmatig door.
  6. Voeg de tomaat toe en roer door. Voeg de vis, paprikapoeder en koriander toe laat het geheel zo'n 20 min stoven. Voeg zo nodig extra water toe.
  7. Arroz de marisco wordt met veel vocht geserveerd. Voeg eventueel nog enkele druppels tabasco (of piri-pirisaus) toe naar smaak. Voeg Laat met deksel op de pan nog even rusten en serveer.
  8. <br>Tip: voeg garnalen, mosselen, inktvis etc. toe.