Arroz de marisco
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 filet(s) Meerval
- 2 stuk(s) Sjalot
- 2 stuk(s) Rode paprika
In Huis
- 1 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 glas Witte wijn
- 1 blaadje(s) Laurier
- 2 el Tomatenpuree
- 2 blokje(s) Visbouillon
- 1 tl Gerookt paprikapoeder
- 400 g Gepelde tomaten
- 4 takje(s) Koriander
- 300 g Arborio rijst
- druppel(s) Tabasco
Recept stappen
- Spoel de vis onder koud stromend water. Snij in grote stukken.
- Snipper de knoflook en sjalotten. Snij de paprika in stukken.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de sjalot, knoflook, paprika en het laurierblad zachtjes aan.
- Roer de tomatenpuree er door en bak mee tot deze zoet begint de ruiken.
- Voeg de wijn toe en laat verdampen. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en kook ca. 12 minuten. Roer regelmatig door.
- Voeg de tomaat toe en roer door. Voeg de vis, paprikapoeder en koriander toe laat het geheel zo'n 20 min stoven. Voeg zo nodig extra water toe.
- Arroz de marisco wordt met veel vocht geserveerd. Voeg eventueel nog enkele druppels tabasco (of piri-pirisaus) toe naar smaak. Voeg Laat met deksel op de pan nog even rusten en serveer.
- <br>Tip: voeg garnalen, mosselen, inktvis etc. toe.