Aromatische couscous met falafelballetjes, regenboogpeen en muntyoghurt
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram regenboogpeen
- 1 stuks venkel
- 250 gram couscous
- 2 el muntblaadjes
- 1 bakje (soja)yoghurt
- 1 stuks sjalot
- 1.5 pakje falafelballetjes
- 1 bosje amsoi
In Huis
- olie om te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Schil de regenboogpeen en snij in de lengte doormidden (of dikkere exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet alvast in de oven.
- Snij de venkel in dunne plakjes. Meng met olie, peper en zout en leg naast de peen. Bak nog ca. 20 minuten tot de peen en venkel gaar zijn.
- Doe de couscous met wat zout in een kom. Giet er kokend water bij tot 1 cm boven de couscous. Dek af en laat 10 minuten staan.
- Hak de muntblaadjes fijn. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Snipper de sjalot. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Voeg de falafel toe als de sjalot glazig. Bak in ca. 5 minuten knapperig en gaar.
- Snij de amsoi in stukjes. Bak nog even mee met de falafel.
- Roer na 10 minuten de couscous los met een vork. Meng de sjalot en amsoi erdoor. Breng goed op smaak met een scheut olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Serveer de couscous met de peen, venkel , falafelballetjes en muntyoghurt.