Arabische witvis met paksoi-wok en couscous met verse kruiden en rozijnen
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram couscous
- 200 gram peen
- 200 gram hart van de bleekselderij
- 1 bosje radijs
- 15 gram koriander
- 15 gram peterselie
- 10 gram dille
- 1 stuks paksoi
- 400 gram witvisparures
- 1 bakje Arabische specerijen
- 100 gram rozijnen
- 1 stuks limoen
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- NB. De witvisstukjes kunnen kabeljauw, schol, heek en heilbot bevatten. Vries de vis bij ontvangst in als je dit gerecht niet als eerste maakt, dan blijft de vis extra lekker.
- Zet de waterkoker aan. Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Schil de peen en snij in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de peen even aan.
- Snij intussen het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) in dunne plakjes. Snij de radijsjes in partjes. Hak de verse kruiden (koriander, peterselie en dille) fijn. Doe alvast met de rozijnen in een grote schaal.
- Snij de steel (witte gedeelte) van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Bak de steel een paar minuten mee met de peen. Hak de knoflook fijn, voeg de knoflook en het paksoiblad op het laatst toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaaltje (hou warm) en veeg de pan schoon.
- Dep de vis droog en meng de specerijen, peper en zout er goed door. Verwarm olie in de eerder gebruikte koekenpan en bak de visstukjes in ca. 5 minuten rondom gaar.
- Meng de bleekselderij, verse kruiden en rozijnen door de couscous. Voeg een goede scheut olijfolie extra vierge toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de warme groenten, gebakken vis en wat partjes limoen.
- Goed te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,25 tl chilivlokjes, 1 tl korianderpoeder, 2 tl kardemompoeder. In het 2p bakje zit de helft.