Arabische viskoekjes met paksoi-wok en couscous met verse kruiden en rozijnen
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks limoen
- 1 bosje koriander
- 400 gram witvisparures
- 1 stuks ei
- 1 bakje Arabische specerijen
- 4 el paneermeel
- 250 gram couscous
- 200 gram hart van de bleekselderij
- 1 bosje radijs
- 15 gram peterselie
- 10 gram dille
- 100 gram rozijnen
- 200 gram peen
- 1 stuks paksoi
In Huis
- 4 teentje knoflook
- 0.5 tl zout
- olie om in te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- NB. De witvisstukjes kunnen kabeljauw, schol, heek en heilbot bevatten. Vries de vis bij ontvangst in als je dit gerecht niet als eerste maakt, dan blijft de vis extra lekker.
- Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Rasp de limoen. Hak 2 el (bij 4p) van de koriander grof. Hak de helft(!) van de knoflook fijn. Dep de visstukjes droog. Doe alles samen met het ei in een mengkom en voeg de specerijen, een draai peper uit de molen en de aangegeven hoeveelheid zout (0.5 tl bij 4p) toe.
- Maal het vismengsel met de staafmixer, niet helemaal fijn, maar ook niet al te grof. Meng het paneermeel en wat olie erdoor. Vorm met natte handen 2 ‘koekjes’ per persoon en laat op een bordje opstijven in de koelkast.
- Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Snij het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) in dunne plakjes. Snij de radijsjes in partjes. Hak de rest van de verse kruiden (koriander, peterselie en dille) fijn. Doe alvast met de rozijnen in een grote schaal.
- Schil de peen en snij in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak de peen even aan.
- Verwarm olie in een andere koekenpan en bak de burgertjes ca. 4 minuten per kant.
- Snij de steel (witte gedeelte) van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Bak de steel een paar minuten mee met de peen. Hak de rest van de knoflook fijn, voeg de knoflook en het paksoiblad op het laatst toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de couscous door de bleekselderij, radijs en verse kruiden. Voeg een goede scheut olijfolie extra vierge toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de warme groenten, de viskoekjes en wat partjes limoen.
- Goed te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,25 tl chilivlokjes, 1 tl korianderpoeder, 2 tl kardemompoeder. In het 2p bakje zit de helft.