Arabische viskoekjes
Vis, Snel klaar, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram witvisparures
In Huis
- 1 stuks limoen
- 10 gram koriander
- 2 teentje knoflook
- 1 stuks ei
- 0.25 tl chilivlokjes
- 1 tl korianderpoeder
- 2 tl kardemompoeder
- 0.5 tl zout
- 4 el paneermeel
- olie om in te bakken
Recept stappen
- NB. De witvisstukjes kunnen kabeljauw, schol, heek en heilbot bevatten. Vries de vis bij ontvangst in als je dit gerecht niet als eerste maakt, dan blijft de vis extra lekker.
- Rasp de limoen. Hak de koriander grof. Hak de knoflook fijn. Dep de visstukjes droog. Doe alles samen met het ei in een mengkom en voeg de chilivlokjes, korianderpoeder, kardemompoeder, een draai peper uit de molen en de aangegeven hoeveelheid zout toe.
- Maal het vismengsel met de staafmixer, niet helemaal fijn, maar ook niet al te grof. Meng het paneermeel en wat olie erdoor. Vorm met natte handen 2 ‘koekjes’ per persoon en laat op een bordje opstijven in de koelkast.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgertjes ca. 4 minuten per kant.
- Serveer de viskoekjes met wat partjes limoen en eventueel nog een sausje of slaatje.