Arabische viskoekjes
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bosje koriander
- 400 gram witvisparures
In Huis
- 1 stuks limoen
- 2 teentje knoflook
- 1 stuks ei
- 0.25 tl chilivlokjes
- 1 tl korianderpoeder
- 2 tl kardemompoeder
- 0.5 tl zout
- 4 el paneermeel
- olie om te bakken
Recept stappen
- NB. De witvisstukjes kunnen kabeljauw, schol, heek en heilbot bevatten. Vries de vis bij ontvangst in als je dit gerecht niet als eerste maakt, dan blijft de vis extra lekker.
- Rasp de limoen. Hak 2 el (bij 4p) van de koriander grof. Hak de knoflook fijn. Dep de visstukjes droog. Doe alles samen met het ei in een mengkom en voeg de chilivlokjes, korianderpoeder, kardemompoeder, een draai peper uit de molen en de aangegeven hoeveelheid zout (0.5 tl bij 4p) toe.
- Maal het vismengsel met de staafmixer, niet helemaal fijn, maar ook niet al te grof. Meng het paneermeel en wat olie erdoor. Vorm met natte handen 2 ‘koekjes’ per persoon en laat op een bordje opstijven in de koelkast.
- Verwarm olie in een andere koekenpan en bak de burgertjes ca. 4 minuten per kant.
- Combineer eventueel met de paksoi wok en couscous.