Arabische kikkererwtenburgertjes met paksoi-wok en couscous met verse kruiden en rozijnen
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks limoen
- 1 bosje koriander
- 1 stuks sjalot
- 1 pot kikkererwten
- 1 bakje Arabische specerijen
- 4 el paneermeel
- 250 gram couscous
- 200 gram hart van de bleekselderij
- 1 bosje radijs
- 0.3 bosje peterselie
- 1 bosje dille
- 100 gram rozijnen
- 200 gram peen
- 1 stuks paksoi
In Huis
- 4 teentje knoflook
- 0.5 tl zout
- olie om in te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Rasp de limoen. Hak 2 el (bij 4p) van de koriander grof. Hak de helft(!) van de knoflook fijn. Snipper de sjalot. Giet de kikkererwten af en dep droog met een keukenpapiertje. Doe alles samen in een mengkom en voeg de specerijen, een draai peper uit de molen en de aangegeven hoeveelheid zout (0.5 tl bij 4p) toe.
- Maal het kikkererwtenmengsel met de staafmixer, niet helemaal fijn, maar ook niet al te grof. Meng het paneermeel en wat olie erdoor. Vorm met natte handen 2 burgertjes per persoon en laat op een bordje opstijven in de koelkast.
- Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Snij het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) in dunne plakjes. Snij de radijsjes in partjes. Hak de rest van de verse kruiden (koriander, peterselie en dille) fijn. Doe alvast met de rozijnen in een grote schaal.
- Schil de peen en snij in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak de peen even aan.
- Verwarm een goede laag olie in een koekenpan en bak de burgertjes ca. 4 minuten per kant. Het is niet erg als ze wat uit elkaar vallen, de smaak blijft hetzelfde.
- Snij de steel (witte gedeelte) van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Bak de steel een paar minuten mee met de peen. Hak de rest van de knoflook fijn, voeg de knoflook en het paksoiblad op het laatst toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de couscous door de bleekselderij, radijs en verse kruiden. Voeg een goede scheut olijfolie extra vierge toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de warme groenten, de burgertjes en wat partjes limoen.
- Goed te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,25 tl chilivlokjes, 1 tl korianderpoeder, 2 tl kardemompoeder. In het 2p bakje zit de helft.