Appelcrumble met vanille-ijs
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 450 gram appels
In Huis
- 300 gram bloem
- 150 gram suiker
- 200 gram boter
- boter om te bakken
- 1 tl kaneel
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 1 bakje vanille ijs
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem en de gewone suiker. Kneed er met je vingertoppen de boter door tot je een grof kruimelige structuur hebt.
- Vet een ovenschaal in met boter. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Verdeel de appel in de ovenschaal en strooi er de kaneel en bruine suiker over.
- Voeg er nog wat klontjes boter aan toe en strooi dan je crumbledeeg er over.
- Bak 40-45 minuten in het midden van de oven tot de crumble mooi lichtbruin is.
- Serveer warm met een bolletje vanille ijs *.
- Je kan er eventueel ook voor kiezen om kaneel ijs ipv vanille ijs te gebruiken.