Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Appelbollen

  • Totale tijd minuten
Winterposteleinquiche | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Elstar appel

In Huis

  • 550 g Bloem
  • snufje(s) Zout
  • 160 g Boter
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 120 ml Zure room
  • 2 el Kristalsuiker
  • 2 tl Kaneel
  • 60 g Rozijnen
icon package

Recept stappen

  1. Zeef de bloem in een grote schaal en wrijf 150 g boter er met je vingertoppen door tot je een soort grof zandmengsel hebt.
  2. Klop de zure room door de eieren en doe bij de bloem. Kneed tot een deegbal. Doe in een stuk plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast om te rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  5. Meng suiker, kaneel en sultanas. Stop dit mengsel in de holte van iedere appel. Leg er een klein stukje boter bovenop.
  6. Rol het deeg uit en snijd in 4 gelijke vierkante stukken. Groot genoeg om een appel in te verstoppen. Vouw het deeg om de appel en plak de randen aan elkaar met het losgeklopte ei.
  7. Kwast wat overgebleven ei over de bovenkanten van de appels. Zet de appels op een ingevette ovenplaat en bak ongeveer 30 minuten tot het deegjasje mooi bruin is en de appels net aan gaar.
  8. Als dessert is dit lekker met vanille-ijs of kaneelijs