Appel-walnootcrumble
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 650 g Appels
In Huis
- 125 g Walnoten
- 2 el Citroensap
- 4 el Water
- 50 g Bloem
- 50 g Havervlokken
- 200 g Bruine basterdsuiker
- snufje(s) Nootmuskaat
- 1 snufje(s) Zout
- 125 g Boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Pel de noten. Verwijder het vliesje (deze zijn bitter) en hak in grove stukken. Schil de appels en snij in dunne plakjes.
- Meng de appels met citroensap en water in een ondiepe ovenschaal van ca. 2 liter inhoud.
- Meng in een kom de bloem, havervlokken, suiker, nootmuskaat en zout goed door elkaar.
- Wrijf met de toppen van je vingers de boter erdoor tot je grove kruimels krijgt. Meng de walnoten erdoor. Spreid de kruimels over de appels uit tot ze geheel bedekt zijn.
- Bak 40 tot 45 minuten tot de bovenkant lichtbruin is. Serveer warm of op kamertemperatuur.
- Ook lekker met wat creme fraicheur op half geklopte slagroom.
- <br>Let op: de walnoten zitten wel in de Weekendkrat Extra en de Weekendkrat Vega.