Appel-peercrumble met sinaasappelrasp, hazelnoot en boerenslagroom
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 tl rasp van de bloedsinaasappel
- 2 stuks Elstar appels
- 2 stuks Conference peren
- 1 el sap van de bloedsinaasappel
- 1 el geriste tijmblaadjes
- 100 gram koude fleur de sel boter in blokjes
- 80 gram hazelnotencrunch
- 200 ml slagroom
In Huis
- 30 gram suiker (voor bij het fruit)
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el paneermeel
- 90 gram suiker (voor de crumble)
- 100 gram bloem
- 2 tl poeder- of vanillesuiker (voor de slagroom)
Recept stappen
- Voorbereiding: 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rasp de schil van de sinaasappel. Ris de tijm. Schil de appel en peer, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Doe in een mengkom met de sinaasappelsap, sinaasappelrasp, geriste tijm, suiker, kaneel en paneermeel (zie tip). Verdeel het mengsel in een ingevette ovenschaal en zet even weg.
- Meng in een mengkom de suiker, bloem en koude boter in kleine blokjes. Kneed (met niet al te warme handen) tot je een crumble hebt. Meng de hazelnoot er doorheen en een klein snufje zout (de boter is ook al zout!). Verdeel over het fruit en schuif gedurende 40 minuten in oven.
- Serveren: 4. Warm de crumble 10-15 minuten op in de oven (160 graden).
- Klop de slagroom lobbig en breng op smaak met poedersuiker of vanillesuiker.
- Voeg 0,5 tl (bij 4p) kardemompoeder toe als je dat in huis hebt.