Andijviestamppot met varkensfiletlapje
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 krop andijvie
- 4 varkensfiletlapjes
- 1 kilo aardappels
In Huis
- om te bakken olie
- 1 klontie boter
- 1 scheutje melk
Recept stappen
- Zet een pan water met zout op voor de aardappels. Schil de aardappels, snij ze in gelijke delen en kook gaar in 15 minuten.
- Snij de andijvie in reepjes en was (met behulp van een sla-centrifuge).
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes gaar en bruin. Maak evt. met een scheutje water de aanbaksels los voor een jus.
- Stamp de aardappels met een klontje boter en een scheutje melk en roer de andijvie er doorheen. Zet de pan terug op een laag vuurtje en roer het geheel even goed door zodat de andijvie iets slinkt (dit hoeft niet als je van lekker knapperig houdt). Breng op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de andijvie met de varkensfiletlapjes (en jus).
- Als je dat lekker vindt kan je nog een restje peen in kleine stukken meekoken met de aardappels, voor een klein zoetje in de stamppot. Tip 2: Andijvie is goed te bewaren gewikkeld in een natte theedoek in de groentela.