Andijviestamppot met roodlof, zongedroogde tomaatjes, Brabantse blauwschimmelkaas en rozemarijnolie
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 300 gram pastinaak
- 1 stuks ui
- 400 gram andijvie
- 2 stronkjes roodlof
- 2 tl rozemarijnnaaldjes (gehakt)
- 150 gram Brabantse blauwschimmel
- 1 bakje zongedroogde tomaatjes
In Huis
- klont boter
- 1 teen knoflook
- 6 el (milde) olijfolie
- scheut melk
Recept stappen
- Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een klont boter en wat olie in een kleine koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Voeg zout en peper toe. Draai het vuur zacht en laat een beetje karamelliseren en zacht worden.
- Snij de andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes.
- Maak de rozemarijnvinaigrette. Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Bak op zacht vuur een paar minuutjes in een klein steelpannetje met de (milde) olijfolie. Roer een paar minuutjes goed door. Zorg dat de knoflook niet verbrandt, dan wordt het bitter. Breng op smaak met peper en zout.
- Verkruimel de blauwschimmelkaas en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Stamp de aardappels en pastinaak tot puree met een flinke scheut melk en ongeveer de helft van de kaas, peper en zout. Roer de andijvie en roodlof er doorheen terwijl het op een laag pitje staat.
- Doe de rozemarijnolie, blauwe kaas en zongedroogde tomaten in schaaltjes en zet op tafel.
- Serveer de stamppot en laat iedereen er naar smaak blauwschimmelkaas, tomaat en rozemarijnolie bij doen.