Andijviestamppot met roodlof, gekaramelliseerde ui met rozemarijn, walnootjes en vegan ‘feta’ van Willicroft
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Frieslander aardappelen
- 300 gram pastinaak
- 1 stuks rode ui
- 500 gram andijvie
- 2 stuks roodlof
- 2 tl rozemarijnnaaldjes (gehakt)
- 150 gram walnoten
- 1 pakje vegan 'feta' van Willicroft
In Huis
- klont plantaardige boter
- 1 teen knoflook
- scheut plantaardige melk
Recept stappen
- Schil de aardappelen en pastinaak, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een flinke klont plantaardige boter en wat olie in een kleine koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Voeg zout en peper toe. Laat een beetje karamelliseren en zacht worden.
- Snij de andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Hou apart.
- Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Voeg met de walnootjes bij de ui. Bak zachtjes verder.
- Verkruimel de vegan ‘feta’.
- Giet de aardappels en pastinaak af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree met een flinke scheut plantaardige melk, peper en zout. Roer de andijvie en roodlof er doorheen terwijl het op een laag pitje staat. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Serveer de stamppot met de vegan ‘feta’ en het ui-rozemarijn-walnotenmengsel.