Andijviestamppot met La Vie vegan spekjes, walnoten en sjalot-rozemarijnolie
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Doré aardappels
- 400 gram knolselderij
- 2 stuks sjalot
- 1 el rozemarijnnaaldjes
- 2 pakje vegan spekjes
- 100 gram walnootstukjes
- 400 gram andijvie
In Huis
- 4 el olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- scheut (plantaardige) melk
- 2 el (Dijon) mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappels en knolselderij, snij in stukken van 2 à 3 cm. Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Snij de sjalot in dunne ringen. Doe de aangegeven hoeveelheid olie in een koekenpan en fruit zachtjes, voeg wat zout toe. Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Bak zachtjes mee zodat de knoflook niet verbrandt, dan wordt het bitter.
- Snij de andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge.
- Haal de sjalot met olie uit de pan en hou apart. Bak de vegan spekjes ca. 5 op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Bak de walnoten een paar minuten mee.
- Giet de aardappels en knolselderij af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree met een flinke scheut (plantaardige) melk, de mosterd, peper en zout. Roer de andijvie erdoorheen terwijl het op een laag pitje staat, zodat het wat slinkt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Serveer de stamppot met de vegan spekjes, walnoten en sjalot-rozemarijnolie.