Andijviestamppot met Italiaans kalfsstoofvlees, spek en gremolata
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram kalfsstoofvlees
- 300 gram koolrabi
- 600 gram bataat
- 200 gram andijvie
- 100 gram ontbijtspek
- 1 stuks ui
In Huis
- 1 teen knoflook
- 200 ml witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 400 ml bouillon
- 40 gram peterselie
- 4 el citroenrasp
- 1 teentje(s) knoflook
- 50 gram roomboter
Recept stappen
- Begin met het bereiden van het kalfsstoofvlees. Snij het vlees in blokjes en kruid het met zout en peper. Snij de ui en pers de knoflook. Bak de ui in een braadpan tot deze glazig is, bak dan de ui 1 minuutje mee.
- Blus met de wijn en laat 2 tot 3 minuten inkoken. Voeg de tomatenblokjes, de bouillon en het vlees toe. En laat sudderen voor 2 tot 2,5 uur totdat het vlees lekker mals is en uit elkaar valt.
- Schil de bataat en koolrabi en snij in stukken. Kook ze samen gaar in water met wat zout.
- Was in de tussentijd de andijvie en snij fijn
- Snij de ontbijtspek in stukjes en bak deze in een koekenpan in een paar minuutjes krokant. Eventueel met een heel klein beetje olie.
- Hak de peterselie fijn. Maak de gremolata door de peterselie, citroenrasp en knoflook te mengen.
- Maak de stamppot af. Giet de bataat en koolrabi af en laat even uitdampen. Stamp de bataat fijn met de aardappelstamper en roer er eerst de boter door, tot je een mooie rulle puree hebt. Roer er met een houten lepel de andijvie en spek door. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot met de runderstoof waarover je een beetje gremolata strooit.