Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Andijviestamppot met hamburgers en gestoofde paprika

Rund

  • Totale tijd minuten
Viskoekjes met yacon-peensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 500 g Andijvie
  • 1 stuk(s) Ui groot
  • 4 stuk(s) Hamburger

In Huis

  • scheutje(s) Melk
  • 50 g Boter
  • 2 stuk(s) Paprika
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af. Stamp ze fijn met de aardappelstamper en roer er de boter en beetje bij beetje de warme melk door, tot je een mooie rulle puree hebt. Roer er met een houten lepel de andijvie door en breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak terwijl de aardappels koken de paprika Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak hierin de ui even aan tot deze gelig wordt. Doe er de paprika bij en laat ze al roerend beetgaar stoven in ca. 10 minuten. Bestrooi met zout en peper.
  3. Bak de hamburgers. Bestrooi de hamburgers met peper en zout en smeer ze in met wat olijfolie. Grill ze om en om rosé op een hete grillpan in ca. 4 minuten aan iedere kant.
  4. Serveer de stamppot met de hamburgers met daarop de gebakken paprika’s.
  5. <br> Tip: je kunt de andijvie vervangen door postelein