Andijviestamppot met gehaktbal van Bauke en gekarameliseerde uien
Rund, Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Doré aardappels
- 400 gram knolselderij
- 2 stuks rode ui
- 400 gram lams-rundergehakt (gehaktbal gekruid)
- 400 gram andijvie
In Huis
- boter en olie om te bakken
- scheut melk
- 2 el (Dijon) mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappels en knolselderij, snij in stukken van 2 à 3 cm. Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Snipper 1/4de van de rode ui en snij de rest in dunne ringen. Kneed de gesnipperde ui door het gehakt. Draai van het gehakt één bal per persoon. Verwarm boter en wat olie in een braadpan. Bak de ballen aan alle kanten mooi bruin. Zet het vuur zachter, doe de ui-ringen en wat water erbij (ca. 4 el per persoon) en dek goed af. Laat 10-15 minuten garen. Keer de ballen af en toe om.
- Snij de andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge.
- Giet de aardappels en knolselderij af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree met een flinke scheut melk, de mosterd, peper en zout. Roer de andijvie erdoorheen terwijl het op een laag pitje staat, zodat het wat slinkt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Serveer de andijviestamppot met de gehaktballen, ui-ringen en aanhangend jus.
- Goed om te weten: het gehakt is gekruid met nootmuskaat, foelie, zout en witte peper.