Andijviestamppot met gebakken uien en romige oesterzwammen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 g Aardappelen kruimig
- 2 stuk(s) Rode ui
- 400 g Andijvie
- 2 bakje(s) Oesterzwammen
- 100 ml Room
- 2 el Mosterd
In Huis
- klontje(s) Boter
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
- 1 tl Tijm
- scheutje(s) Melk
Recept stappen
- Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in een laagje water met wat zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
- Snij de rode ui doormidden en dan in halve ringen. Verwarm in een pan een klontje boter en bak daarin de uien aan. Draai het vuur zacht en laat een beetje karamelliseren en zacht worden.
- Snij de andijvie in repen, zo breed of dun als je zelf lekker vindt. Was met behulp van een slacentrifuge.
- Snij de oesterzwammen in stukken. Als de uien klaar zijn haal je ze uit de pan en zet even apart. Voeg aan het pannetje nog een klontje boter toe en bak daarin de oesterzwammen op hoog vuur aan. Voeg na enige tijd de knoflook toe, peper, zout en de tijm. Laat nog even bakken en voeg dan de room toe. Laat zachtjes wat inkoken.
- Stamp de aardappels met een flinke scheut melk en een flinke klont boter tot een vrij natte puree, zodat het makkelijker is de andijvie erdoor te roeren. Maak op smaak met de mosterd, peper, zout. Proef tussendoor of het goed op smaak is. Roer dan het uienmengsel erdoorheen en als laatste de andijvie.
- Zet de pan even terug op heel laag vuur met de deksel erop zodat de andijvie wat kan slinken en de boel weer wat opwarmt.
- Roer het hierna nog een keer goed door. Serveer de stamppot met de oesterzwammen in room.
- <br>Tip: gebruik een grote pan om hier later alles goed in te kunnen mengen.