Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Andijviestamppot met gebakken ui, spekjes en rookworst

  • Totale tijd minuten
Andijviestamppot met gebakken ui, spekjes en rookworst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram aardappelen
  • 4 stuks varkensrookworst
  • 2 stuks ui
  • 400 gram andijvie
  • 200 gram spekblokjes

In Huis

  • scheutjes melk
  • klontjes boter
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in een laagje water met wat zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
  2. Verwarm intussen de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in circa 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Snij de ui doormidden en dan in halve ringen. Verwarm in een pan een klontje boter en bak daarin de uien aan. Draai het vuur zacht en laat een beetje karamelliseren en zacht worden.
  4. Snij de andijvie in repen, zo breed of dun als je zelf lekker vindt. Was met behulp van een slacentrifuge.
  5. Stamp de aardappels met een flinke scheut melk en een flinke klont boter tot een vrij natte puree, zodat het makkelijker is de andijvie erdoor te roeren. Maak op smaak met de mosterd, peper, zout. Proef tussendoor of het goed op smaak is.
  6. Roer dan het uienmengsel erdoorheen en als laatste de andijvie. Zet de pan even terug op heel laag vuur met de deksel erop zodat de andijvie wat kan slinken en de boel weer wat opwarmt.
  7. Bak de spekjes tot deze krokant zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg deze vervolgens toe aan de stamp.
  8. Roer het hierna nog een keer goed door. Serveer de stamppot met de hotdogs en mosterd naar smaak.
  9. Gebruik een grote pan om hier later alles goed in te kunnen mengen.