Andijviestamppot met gebakken champignons
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Aardappelen
- 500 g Andijvie
- 1 stuk(s) Gesnipperde rode ui
- 2 bakje(s) Champignons
In Huis
- 200 ml Melk
- 75 g Boter
- naar smaak Peper en zout
- 1 teentje(s) Knoflook in plakjes
- 2 el Fijngehakte bladpeterselie
- 2 el Creme fraiche
Recept stappen
- Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af. Stamp ze fijn met de aardappelstamper en roer er 50 g boter en beetje bij beetje de warme melk door, tot je een mooie rulle puree hebt.
- Breng op smaak met peper en zout en roer er met een houten lepel de andijvie door.
- Bak in de tussentijd de ui in 25 g boter een beetje bruin. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak tot de champignons bruin worden. Voeg dan de peterselie toe en bak kort mee.
- Breng op smaak met peper en zout en schep de crème fraîche erdoor.Warm de saus weer even door.
- Serveer de andijviestamppot met de romige champignons.