Skip to main content

Andijviesoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 krop krulandijvie
  • 4 stuks ciabatta
  • 1 blikje bonenmix
  • 30 g belegen kaas
  • 3 takjes tijm

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 2 teentje(s) geperste knoflook
  • 1000 ml groentebouillon
  • 3 stuk(s) tomaten
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan met dikke bodem. Bak hierin de knoflook zachtjes ongeveer 10 seconden aan. Hij mag niet bruin worden. Voeg de gewassen en klein gesneden krulandijvie toe en roerbak tot de andijvie geslonken is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
  2. Schenk de bouillon erbij en voeg de afgespoelde bonen, de fijngehakte tomaten, de tijmblaadjes en de belegen kaas toe. Breng aan de kook en draai dan het vuur uit. De bonen zijn nu warm genoeg.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de soep met wat druppeltjes olijfolie, wat belegen kaas en de geroosterde ciabatta's.