Amsterdamse geschnetzeltes met broccoli en boontjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Sperziebonen
- 400 g Broccoli
- 300 g Rijst
- 1 stuk(s) Ui
- 400 g Varkensreepjes
- 200 ml Room
- 3 el Bieslook
In Huis
- 2 teen Knoflook
- 1 klont(en) Boter
- Olie om te bakken
- naar smaak Paprikapoeder
- optioneel Witte wijn
- naar smaak Citroensap
- Peper en zout
Recept stappen
- Let wel, je hebt meerdere keren ui en room nodig deze week.
- 1. Zet een pannetje gezouten water op om de groenten te blancheren.
- 2. Haal de steeltjes van de sperziebonen en halveer ze. Snij de steeltjes van de broccoli in stukjes.Doe boontjes en broccolisteeltjes bij het kokende water en zet een wekker op 5 minuten. Verdeel intussen de rest van de broccoli in kleine roosjes en voeg na de 5 minuten bij de boontjes. Kook nog 3 minuten tot alle groenten beetgaar zijn. Spoel koud af zodat ze mooi van kleur blijven.
- 3. Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml water pp. Kook met behulp van een vlamverdeler zachtjes gaar in 10 minuten.
- 4. Snipper de ui. Fruit de helft(!) van de ui in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Hak de knoflook fijn en bak de helft (!) even mee. Voeg zout en peper toe en de uitgelekte groenten. Bak zachtjes mee.
- 5. Fruit in een koekenpan de andere helft van de ui en knoflook in wat boter en olie. Dep de varkensreepjes droog en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder. Bak het vlees roerbakkend gaar.
- 6. Blus af met een scheutje witte wijn als je dat in huis hebt. Voeg de room toe en verwarm zonder te laten koken. Breng op smaak met peper en zout en als je geen wijn toevoegde, een kneepje citroensap. Knip de bieslook erboven. Serveer met de rijst de groenten.