Amish uientaart met maanzaad
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Uien
- 300 g Boter
- 400 g Bloem
- 50 g Maizena
- 4 g Eieren
- 4 tl Suiker
- 4 tl Basterdsuiker
- 4 tl Maanzaad
- 4 tl Bakpoeder
- 160 ml Halfvolle melk
- 160 ml Zure room
- 2 tl Paprikapoeder
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Fruit de uien 10 minuten zacht in wat boter. Voeg maanzaad, paprikapoeder, zout en peper toe en laat fruiten tot ze goudbruin zijn.
- Schep de bloem, maïzena, gewone suiker en bakpoeder in een kom, voeg de boter toe en wrijf tot het een kruimelig mengsel is (kan ook in de keukenmachine).
- Voeg een voor een de eieren toe, meng goed en voeg daarna de melk toe. Meng tot het een stevig deeg is.
- Klop het laatste ei los met een klein beetje boter.
- Klop de zure room en de bruine basterdsuiker erdoor.Vermeng dit met het uienmengsel.
- Vet een ronde taartvorm van 24cm in en bekleed die met het deeg. Schep het uienmengsel erop en bak de taart 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven