Ambachtelijke slavinken met gebakken aardappeltjes en sla
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappels
- 4 stuks slavink
- 2 el peterselie
- 1 stuks banaansjalot
- 200 gram cherrytomaatjes
- 2 stuks trostomaat
- 1 zakje babyleaf slamix
In Huis
- olie om te bakken
- boter om te bakken
- 400 ml water
- 1 stuks (groente)bouillon blokje
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 tl mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl honing
- 1 teen knoflook
- naar smaak mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden. Schrob de aardappelen schoon. Snij in stukken. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster bruin en gaar in 25-30 minuten.
- Verwarm in een braad- of hapjespan een klontje boter. Bak de slavinken rondom bruin. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat met de deksel erop ca. 10 minuten sudderen tot de slavinken gaar zijn.
- Maak in een slakom de dressing. Hak de peterselie fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, mosterd, azijn en honing. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Snipper de banaansjalot en snij de cherrytomaatjes door de helft, de grotere exemplaren in vieren. Snij de trostomaat in blokjes. Voeg alles toe aan de dressing. Mix voordat je het eten op tafel zet het zakje sla er nog door.
- Serveer de slavinken met het slaatje, de geroosterde aardappelen en optioneel wat mayonaise.