Ambachtelijke slavink met gebakken aardappeltjes en wok van venkel, paprika en snijbiet
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen Frieslander
- 4 stuks slavink
- 1 stuks venkel
- 1 stuks paprika geel
- 400 gram snijbiet
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl venkelzaad (optioneel)
- 2 teentjes knoflook
- 1 kneepje citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in wedges. Meng in een mengkom met olie, paprikapoeder, peper en zout. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak daarin de slavinken op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur zacht en bak in 10-15 minuten gaar en bruin, keer af en toe om. Gaat het te hard, voeg dan een scheutje water toe.
- Verwijder de onderkant en het loof van de venkel en snij in repen. Snij de paprika in vieren en in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een wok en bak de venkel en paprika op hoog vuur. Voeg als je dat in huis hebt en lekker vindt, het venkelzaad toe.
- Spoel intussen de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Bak als de venkel begint te bruinen de snijbietstelen mee.
- Hak de knoflook fijn en voeg toe als de venkel en paprika gaar zijn. Schep een paar keer om en voeg het snijbietblad toe. Laat slinken, breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap (mag ook uit een flesje).
- Serveer de groenten met de slavinken en gebakken aardappelen en wat mayonaise naar smaak.