Ambachtelijke slavink (de lekkerste van Nederland) met krieltjes en sjieke snijbonen
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 gram gewassen krieltjes
- 4 stuks slavink
- 700 gram snijbonen
- 2 stuks lente-ui
- 2 el bonenkruid
In Huis
- olie om te bakken
- 1 klont boter
- kneepje citroensap (optioneel)
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Haal het vlees uit de koeling om te chambreren. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Spoel de gewassen krieltjes nog even af. Meng ze in een mengkom met olie, peper en zout en spreid uit in een ovenschaal. Schuif gedurende 25-30 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn.
- Zet een grote pan met een laagje gezouten water voor de snijbonen.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak daarin de slavinken zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 15 minuten. Gaat het te hard, voeg dan een scheutje water toe.
- Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Voeg bij het kokende water en kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt.
- Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Ris het bonenkruid en hak fijn.
- Giet de snijbonen af en meng er een goede klont boter, peper, zout en als je dat hebt een kneepje citroensap door, samen met de lente-ui en het bonenkruid.
- Serveer de snijbonen met de slavink en gebakken krieltjes met mayonaise.