Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Adukibonensoep met ciabatta en waterkerspesto

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Adukibonensoep met ciabatta en waterkerspesto | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks witte ui
  • 200 gram peen
  • 4 stengel bleekselderij
  • 1 stuks prei
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 2 stuks ciabatta
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 1 zakje waterkers
  • 1.5 blikje adukibonen

In Huis

  • 2 tenen knoflook voor de soep
  • 600 ml kokend water
  • 1 blokje (voor 500 ml) bouillon
  • olie op te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook voor de pesto
  • 80 ml olijfolie (mild & extra vierge)
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit zachtjes. Snij de peen en bleekselderij in kleine stukjes, voeg toe. Snij de prei in dunne ringen, bak even mee. Voeg de tomatenstukjes toe samen met het kokende water en bouillonblokje. Kook afgedekt ca. 15 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de ciabatta in 10 minuten af.
  4. Maak de pesto: rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan. Pas op: ze kunnen snel aanbranden! Laat even afkoelen. Hak de knoflook grof – let op, als er een groen loofje zit, verwijder deze dan. Pureer de zonnebloempitten, knoflook, waterkers en de olijfolie (liefst half extra vierge, half milde) tot een pesto. Voeg als nodig nog wat olie toe. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  5. Giet de adukibonen af. Warm de laatste paar minuten mee met de soep.
  6. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
  7. Serveer de soep met de pesto en het brood. De pesto is bedoeld voor in de soep, maar natuurlijk ook heel lekker op het brood!