Adukibonensoep met ciabatta
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 3 stengels bleekselderij
- 200 gram peen
- 1 stuks prei
- 1 brood ciabatta
In Huis
- 2 teen knoflook voor de soep
- olie om te bakken
- 400 gram tomatenstukjes
- 40 gram zonnebloempitten (optioneel)
- 75 gram waterkers (optioneel)
- 1 teen knoflook voor de pesto (optioneel)
- 60 ml milde (olijf)olie (optioneel)
- 2 blik adukibonen
- 500 ml kokend water
- 1 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit olie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit zachtjes aan. Snij de bleekselderij en peen in kleine stukjes, voeg toe. Snij de prei in dunne ringen, bak even mee.
- Voeg de tomatenstukjes toe en laat het geheel minimaal 10 minuten (hoe langer, hoe smaakvoller) op middelhoog vuur met deksel op de pan zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
- (Optioneel pesto) Maak de pesto: rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan. Pas op: ze kunnen snel aanbranden! Laat even afkoelen.
- Hak de knoflook grof – let op, als er al een groen loofje zit, verwijder deze dan. Pureer de waterkers samen met de zonnebloempitten, knoflook en de (milde) olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden om het brood af te bakken.
- Laat de adukibonen uitlekken. Je kan er voor kiezen een deel in een maatbeker de staafmixen voor wat gebondenheid in de soep. Dit hoeft niet! Voeg de adukibonen bij de groenten samen met het kokende water en het bouillonblokje. Breng de soep al roerend aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
- Bak het brood 6-8 minuten af.
- Serveer de soep met de pesto (optioneel) en het brood. De pesto is bedoeld voor in de soep, maar natuurlijk ook heel lekker op het brood!