Aardperenchips met limoen aioli en winterpesto
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Aardpeer
- 1 snufje(s) Rode peper
- 1 bakje(s) Winterpesto
In Huis
- 1 stuk(s) Citroen
- 2 el Maizena
- 1 el Custardpoeder
- 300 ml Olie
- 1 stuk(s) Eidooier
- 4 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Limoensap
- 1 tl Limoenrasp
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Was de aardperen en snijd er in de lengte chips van. Kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie tot 180 C.
- Meng maïzena en custardpoeder. Bestrooi de chips m.b.v. een zeefje met het mengsel en frituur ze goudgeel in de hete olie.
- Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze als ze nog warm zijn met zeezout.
- Maak de aioli. Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn anders krijg je geen mooie gladde dikke saus.
- Doe de eierdooier in een grote kom. Meng de knoflook erdoor en roer alles lekker los. Roer er heel voorzichtig druppeltje voor druppeltje de olie er doorheen met een houten lepel. Draai steeds in een richting. Totdat de olie geheel door het eigeel is opgenomen. Druppel dan weer wat olie erbij en blijf roeren. enz. In het begin moet je heel voorzichtig druppel voor druppel te werk gaan. Later kun je de olijfolie in een dun straaltje er voorzichtig bij gieten. Blijf roeren is het devies. Als je het goed doet, krijg je op een gegeven moment een heel dikke mayonaise. Als je zover bent kun je er beetje bij beetje het limoensap naar smaak door roeren. Als laatste kun je het op smaak brengen met de limoenschil, de chilipeper en peper en zout.
- Serveer de chips met de aioli en winterpesto.
- Voor de aioli: 1 eierdooier, 4 teentjes knoflook (uitgeperst), ca. 250 ml plantaardige olie, limoensap, 1 tl rasp van een limoenschil, peper, zout