Aardappelsoep met rookworst
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kruimige aardappels
- 1 rode ui
- 4 rookworsten
In Huis
- 40 gram boter
- 1.5 liter groentebouillon
Recept stappen
- Schil de aardappelen en snij in kleine stukken. Verwijder stugge en lelijke buitenste bladeren van de prei. Snij de preien in ringetjes en was ze heel goed.
- Smelt de boter in een grote pan. Voeg de prei toe en laat deze zacht worden in de boter. Voeg de aardappel toe. Roerbak even zachtjes mee en schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook. Sluit het deksel en laat de groenten op laag vuur in 25 min in de bouillon garen.
- Verwarm langzaam gedurende 20 min de rookworsten (in het plastic) in een pannetje met water. Zorg dat het water niet gaat koken.
- Schep de groenten uit de bouillon en draai door een draaizeef. Leng weer aan met de overgebleven bouillon totdat je een mooie dikkige soep overhoudt. Maak af met peper en zout. Serveer in een diep bord met stukjes rookworst.
- NB. voor dit recept heb je een draaizeef of passe-vite nodig.
- 1. Ook lekker met wat gebakken uienringen erover 2. Vegetariërs kunnen de worst weglaten en de soep serveren met een slingertje ahornsiroop en wat gehakte noten.