Aardappelsalade van Opperdoezer ronde met sperziebonen, gele paprika en oude kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 gram Opperdoezer aardappels
- 500 gram sperziebonen
- 8 stuks eieren
- 1 stuks gele paprika
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 el peterselie
- 100 gram oude kaas
In Huis
- 6 el olijfolie extra vierge
- 3 el witte wijnazijn
- 2 el mosterd
- 2 el mayonaise
- 1 el water
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Zet een ruime pan water zonder zout op voor de sperziebonen en eieren.
- Boen de aardappels schoon en snij in hapklare stukjes. Zet op in koud water met zout. Kook vanaf dat het water kookt in ca. 10 minuten gaar. Giet af.
- Verwijder de steeltjes van de boontjes (de puntjes kun je laten zitten) en halveer.
- Voeg de boontjes en de eieren voorzichtig (!) toe aan het kokende water. Kook beide 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af in een vergiet en spoel alles goed koud af.
- Maak de dressing in een grote saladeschaal. Meng de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, mayonaise, water, peper en zout. Pers de knoflook erbij.
- Snij de paprika in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaatjes. Meng beide door de dressing.
- Pel de eieren en halveer. Hak de peterselie grof.
- Leg de aardappels en boontjes erbij in de schaal en schep voorzichtig om. Leg de eieren er bovenop. Rasp de oude kaas eroverheen en garneer met de peterselie.