Aardappelsalade van Opperdoezer ronde met gegrilde groene asperges en Parmezaan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Opperdoezer aardappels
- 600 g Groene asperges
- 300 g Sperziebonen
- 6 stuk(s) Eieren
- 2 stuk(s) Gele paprika
- 2 el Peterselie
- 40 g Parmezaanse kaas
In Huis
- 6 el Olijfolie
- 3 el Witte wijnazijn
- 2 el Mosterd
- 2 el Mayonaise
- 1 teentje(s) Knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan zodat je snel kokend water hebt voor de asperges.
- 1. Boen de aardappels schoon en zet op in koud water met zout. Kook in 15-20 minuten gaar.
- 2. Doe een flinke laag (kokend) water in een grote pan. Snij ca 2 cm van het uiteinde van de asperges en blancheer 3 minuten. Haal ze met een tang uit het water zodat de boontjes en de eieren er straks in kunnen. Spoel de asperges koud af.
- 3. Haal de steeltjes van de boontjes en halveer. Doe in het kokende water van de asperges en voeg de eitjes voorzichtig (!) toe. Kook gaar en halfzacht in 7-8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel alles samen goed koud af.
- 4. Besmeer de asperges met olie en leg ze in de grillpan. Hussel af en toe om en snij intussen de paprika in dunne reepjes. Hak de krulpeterselie fijn.
- 6. Maak een dressing van de olie, witte wijnazijn, mosterd, mayonaise, 1 of 2 el water, peper en zout. Knijp er een klein knoflookteentje boven uit.
- 7. Pel de eitjes. Snij de wat afgekoelde aardappels in hapklare stukjes.
- 8. Meng de aardappels, boontjes, peterselie, paprika en dressing voorzichtig door elkaar en leg de eieren er, gehalveerd, bovenop. Rasp de Parmezaan eroverheen en serveer met de gegrilde asperges.
- <br>Let op: je hebt twee keer boontjes nodig deze week.